PELAGOS Kalymnos Island Greece
EnglishEnglishΕλληνικάΕλληνικάDeutschDeutsch
g.pelagos.kalymnos@gmail.com
Πληροφορίες

Δραστηριότητες και αξιοθέατα στην Κάλυμνο

Κάστρα

Pelagos – Seafront Accommodation Kalymnos Greece

Κάστρο της Χώρας ή Μεγάλο Κάστρο

Το Κάστρο της Χώρας, γνωστό και ως Μεγάλο Κάστρο ή Παλαιόχωρα, είναι ένα δημοφιλή τουριστικό αξιοθέατο στην Κάλυμνο. Βρίσκεται στο σημείο όπου κάποτε βρισκόταν η αρχαία Πόθια, αυτή η πόλη αναφέρεται συχνά ως μεσαιωνική πρωτεύουσα της Καλύμνου. Το 1495, το κάστρο ολοκληρώνεται και παραμένει κατοικημένο μέχρι το 1812.

Από τα μέσα του 18ου αιώνα και μετά, οι απειλές που αρχικά ώθησαν τον πληθυσμό μέσα στο κάστρο (όπως οι πειρατές) άρχισαν να λιγοστεύουν και έτσι οι άνθρωποι άρχισαν να εγκαθίστανται σε νέα σπίτια στη Χώρα, έξω από τα τείχη του κάστρου.

Το βυζαντινό φρούριο είναι ακόμα όμορφο, παρόλο που είναι πλέον εγκαταλελειμμένο. Τα 230 σκαλοπάτια από την Πόθια ανεβαίνουν στην πύλη της, που προηγουμένως είχε ξύλινη γέφυρα που μπορούσε να μετακινηθεί πέρα δώθε. Μέσα στα τείχη του κάστρου υπάρχουν όχι μόνο πολλαπλές κατοικίες, αλλά και δύο μεγάλες δεξαμενές νερού, μια λιμνούλα με πέτρινο μύλο, ένα τμήμα ενός πέτρινου κυλίνδρου που συνθλίβει ελιές και δέκα εκκλησίες, όλες οι οποίες έχουν διατηρηθεί εξαιρετικά καλά.

Κάστρο Πέρα ή Κάστρο της Χρυσοχεριάς

Το Κάστρο Πέρα, γνωστό και ως Κάστρο της Χρυσοχεριάς, είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της Χώρας και της Πόθιας. Η θέση του κάστρου, στην κορυφή ενός φυσικού λόφου, έδινε στους Καλύμνιους ένα επιβλητικό πλεονέκτημα στη Χώρα και την Πόθια.

Το κάστρο ιδρύθηκε υπό τους Ιππότες. Μάλιστα, οι πολίτες αναγκάστηκαν να χτίσουν ένα νέο κάστρο που θα χρησίμευε ως κατοικία του κυβερνήτη των νησιών Καλύμνου, Κω, Λέρου και Νισύρου, προκειμένου να προστατευτούν από τις αυξανόμενες επιδρομές των πειρατών.

Οι λίγες εγκαταστάσεις του κάστρου διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Κλείσε τις διακοπές σας

Επικοινωνήστε μαζί μας